22610 20975
Δαιδάλου 11, Λιβαδειά 32131
info@eratott.gr

Καππαδοκία - 8ήμερη οδική 25/04 - 02/05

Αναχώρηση 25/04
465€ / ανά άτομο

Φωτογραφίες

Πρόγραμμα

1η Ημέρα: Λιβαδειά - Κομοτηνή

Αναχωρούμε το πρωί από τη Λιβαδειά με προορισμό την Κομοτηνή. Καθ’ οδόν κάνουμε τις προκαθορισμένες αναγκαίες στάσεις για καφέ και φαγητό και το απογευματάκι άφιξη στην Καβάλα, όπου θα κάνουμε μια ολιγόλεπτη στάση.   Συνεχίζουμε αργότερα τον δρόμο μας μέχρι την Κομοτηνή, όπου θα διανυκτερεύσουμε. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Κομοτηνή - Ραιδεστός - Εσκισεχίρ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 07:00, αφού βεβαίως πάρουμε το πρωινό μας, για τα σύνορα. Θα περάσουμε τις τελωνειακές διατυπώσεις, θα έχουμε χρόνο στο κατάστημα αφορολογήτων και αμέσως μετά θα συνεχίσουμε για την Ραιδεστό, όπου θα κάνουμε μία στάση. Συνεχίζουμε προς την Κωνσταντινούπολη περνώντας το γνωστό Σιλιβρί και αργότερα θα περάσουμε την μεγάλη γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία από ψηλά να θαυμάσουμε όλο τον Βόσπορο και την Κωνσταντινούπολη. Συνεχίζουμε τον δρόμο μας έχοντας πια περάσει στην Ασιατική Τουρκία και με την βοήθεια του ξεναγού μας θα μάθουμε για τις τοποθεσίες που θα περνάμε μέχρι να φτάσουμε στο ξακουστό Εσκισεχίρ αργά το απόγευμα. Ανάλογα με την ώρα θα κάνουμε μία βόλτα να δούμε τα κυριότερα μνημεία της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Εσκισεχίρ - Γόρδιο - Άγκυρα - Αλατολίμνη - Καππαδοκία

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Γόρδιο (σήμερα Polatli). Είναι το σημείο που ο Μέγας Αλέξανδρος έκοψε τον Γόρδιο δεσμό. Θα κάνουμε μία περιήγηση με τον ξεναγό μας, θα μάθουμε ενδιαφέροντα πράγματα και θα συνεχίσουμε για την Άγκυρα. Η Άγκυρα είναι μία σχετικά νέα πόλη και έγινε πρωτεύουσα το 1923 από τον Κεμάλ. Το 1930 μετονομάστηκε σε Ankara, ενώ μέχρι τότε συνηθιζόταν το Engürije. Θα κάνουμε με το πούλμαν μία γνωριμία με τα κυριότερα κτήρια στο κέντρο της πόλης και αν μπορούμε θα περάσουμε να δούμε και το νέο Ανάκτορο του Ερντογάν. Μετά την Άγκυρα θα σταματήσουμε στην Λίμνη Αλάτι. Το όνομα της την χαρακτηρίζει απόλυτα. Θα απολαύσουμε και θα πάρουμε φωτογραφίες από ένα μοναδικό θέαμα. Εκεί υπάρχουν και ταβερνάκια που μπορούμε να γευματίσουμε. Αργά το απόγευμα φτάνουμε στην Καππαδοκία. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Καππαδοκία

Ξεκινάμε μετά το πρωινό την περιήγηση μας και κατευθυνόμαστε 12χλμ ΒΔ της Νεαπόλεως για να επισκεφτούμε ένα από τα σημαντικότερα σημεία της Καππαδοκίας, το υπαίθριο  μουσείο Κοράματος (GOREME). Οι ηφαιστιογενείς πέτρες λαμβάνουν περίεργα σχήματα σε μια κοιλάδα γεμάτη από εκκλησίες και υπόγεια περάσματα μέσα από τα βράχια που οδηγούν μέσα από διακλαδώσεις σε μοναστήρια και εκκλησίες όπως είναι το Μοναστήρι των Καλογριών, η εκκλησία του Αγίου Βασιλείου (όπου συνέγραψε τους κανόνες της εκκλησίας), το παρεκκλήσι της Αγίας Αικατερίνης κλπ. Μετά το Κόραμα θα σταθούμε για φωτογραφίες στις νεραιδοκαμινάδες ή αμπέλι του Πασά  όπου θα εκπλαγούμε από την μοναδική ομορφιά τους. Αφού γευματίσουμε κάπου, θα αναχωρήσουμε για την Μαλακοπή, μία από τις υπόγειες πολιτείες που κατασκεύασαν οι πρόγονοι μας για να προστατεύονται από τους επιδρομείς. Εκεί θα δούμε και την επιβλητική εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, όπου πριν μερικά χρόνια τέλεσε Εσπερινό ο Πατριάρχης μας. Μετά το καφεδάκι μας μπορούμε να δούμε και μια επίδειξη κεραμικών σε ένα από τα δεκάδες εργαστήρια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η Ημέρα: Καππαδοκία – Σινασός – Καισάρεια - Προκόπι

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Σινασό, μια καθαρά ελληνική πόλη. Θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία με το ελληνικό σχολείο, το Παρθεναγωγείο, και την εκκλησία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα επισκεφτούμε και ένα ελληνικό αρχοντικό διώροφο σπίτι το οποίο θα θαυμάσουμε εσωτερικά και εξωτερικά. Μετά το καφεδάκι μας θα αναχωρήσουμε για την Καισάρεια, πατρίδα του Μεγάλου Βασιλείου. Περιήγηση στα τείχη της πόλης και στην κλειστή αγορά  βόλτα και ψώνια. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε στο Προκόπι το σπίτι και τον στάβλο όπου έμενε ο Αγ. Ιωάννης ο Ρώσος υπηρετώντας ταπεινά ένα Τούρκο Πασά.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Καππαδοκία - Προύσα

Αναχωρούμε νωρίς το πρωί, αφού πάρουμε το πρωινό μας, με προορισμό την Προύσα. Εκεί θα δούμε τον τάφο του Καραγκιόζη, τα Μαυσωλεία στο ύψωμα, το Ουλού Τζαμί με τους είκοσι τρούλους, κάποια ελληνικά σπίτια και ανάλογα τον χρόνο μας μπορεί να επισκεφτούμε και την κλειστή αγορά με τα διάσημα μεταξωτά της ή κάποιο από τα καταστήματα.  Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η Ημέρα: Προύσα - Κομοτηνή ή Καβάλα

Μετά το πρωινό μας αν κάτι δεν έχουμε προλάβει να δούμε στην Προύσα θα το συνεχίσουμε. Αναχωρούμε αργότερα με προορισμό τα σύνορα περνώντας τα Δαρδανέλια μέσω της νέας κρεμαστής γέφυρας 1915 και διασχίζοντας τις δύο γνωστές Ελληνικές πόλεις την Λάμψακο και απέναντι την Καλλίπολη. Συνεχίζουμε προς τα σύνορα και μετά από τις τελωνειακές διαδικασίες, το βραδάκι θα διανυκτερεύσουμε στην Κομοτηνή ή Καβάλα.

8η Ημέρα: Επιστροφή στη Λιβαδειά

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό, καφέ, κλπ και έχοντας μαζί τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα απίθανα χρώματα της Καππαδοκίας!

Πληροφορίες

Περιλαμβάνονται

 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • 2 Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή ή την Καβάλα
 • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* στην Τουρκία
 • 7 πρωινά & 7 δείπνα (Ημιδιατροφή)
 • Ξεναγήσεις στην Τουρκία σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
 • Δημοτικούς φόρους στην Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Ποτά στα γεύματα
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Το κόστος του αερόστατου (200€ περίπου για 18-20 άτομα)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Νυχτερινές διασκεδάσεις

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  2. Για να ταξιδέψουμε χρειαζόμαστε ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο σε ισχύ.
  3. Πρέπει να φέρουμε μαζί μας το Ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε.
  4. Οι κρατήσεις είναι έγκυρες μόνο κατόπιν προκαταβολής του 30% της αξίας του εισιτηρίου. Εξόφληση γίνεται 10 μέρες πριν την αναχώρηση.
  5. Η διάθεση των θέσεων στα ταξίδια εξωτερικού  γίνεται με σειρά εγγραφής και καθημερινά γίνονται αλλαγές θέσεων υποχρεωτικά.